13. mar., 2020

IMATGE DEL CLUB

IMATGE DEL CLUB

Des de fa temps una part de l’afició del nostre club, és la que exhibeix més banderes d’Espanya (moltes amb l’escut del club), de totes les aficions de la lliga espanyola, en els partits que juga l’Espanyol. Cosa què no ajuda gens a la integració del club en els sentiments de la societat catalana que el va veure néixer ja fa prop de 120 anys.

Li sembla bé al consell d’administració que l’Espanyol tingui la imatge de ser un reducte minoritari d’unionistes i de ser el club de futbol representatiu de l’espanyolisme polític a Catalunya??? És important que sàpiguen que vol ser el nostre club i quina imatge ha de projectar.

Curiosament aquest augment en l’exhibició de banderes espanyoles, coincideix amb la reducció important de la presència de símbols catalans.

A fi d’evitar que l’Espanyol doni aquesta imatge rància i carpetovetònica, és urgent que el club agafi les regnes de la situació i es posi al capdavant d’una nova edició del pacte de les banderes i que els únics símbols permesos en el nostre estadi siguin els blanc-i-blaus. El personal de seguretat hauria d’informar del pacte a tot aquell espectador que exhibeixi qualsevol altre símbol, convidant-lo a marxar de l’estadi si no compleix el que se li demana. Aquest tipus d’espectador va al futbol a animar l’Espanyol o més bé treu a passejar els seus símbols espanyols???

Aquest col•lectiu, pel bé del club, està, novament, disposat a renunciar a l’exhibició de qualsevol altre símbol que no siguin els blanc-i-blaus de l’Espanyol, com ja va fer en l’anterior ocasió que es va intentar aquest pacte de les banderes. Pacte que no va arribar a bon terme perquè una de les parts no el va complir, mentre que nosaltres vàrem fer-ho fins a les darreres conseqüències.

 

Jordi Princep
7 de març del 2020