22. may., 2019

BALANÇ D’UNA EXCEL·LENT TEMPORADA

Opinió:
BALANÇ D’UNA EXCEL·LENT TEMPORADA

La temporada que va acabar el passat cap de setmana, per l’Espanyol va començar molt bé. L’equip feia un futbol vistós, la seva seguretat defensiva i el bon balanç ofensiu van col·locar l’equip en les primeres posicions de la classificació. Fins i tot en algunes jornades va optar, si guanyava el seu partit, a ocupar alguna de les dues primeres posicions.

Però en el segon terç de la competició, l’equip va patir una preocupant davallada en el seu nivell de joc. Es van empatar o perdre partits de forma lamentable. Partits en què el nostre equip s’havia posat per davant en el marcador però de què inexplicablement no se sabia conservar o ampliar els avantatges obtinguts.

Així, poc a poc, el nivell de joc de l’Espanyol anava empitjorant i tant l’equip com principalment els socis i aficionats començàvem a mirar, primer de cua d’ull i després descaradament, les maleïdes posicions de descens. En una sèrie de 10 partits, sols es van sumar 4 punts.

Començaven els dubtes sobre la feina de l’entrenador Rubi, fins i tot hi havia qui sense manies en demanava la seva destitució.

Sortosament l’àrea tècnica del club,mai no va perdre els nervis ni va escoltar aquells cants de sirena.

Així vam arribar, al mes d’abril, el partit que ens enfrontava, a Montilivi, al Girona. Un partit que es va guanyar 1-2 i va significar el rellançament de l’equip blanc-i-blau.

Arran de la victòria a Girona, l’equip ja no va perdre cap partit dels que restaven per al fi de la competició.

El fermall d’honor de la, per a mi, excel·lent temporada, va tenir lloc dissabte passat al nostre estadi amb un triomf sobre la Real Sociedad. Triomf que combinat amb la derrota de l’Athletic Club a Sevilla, ens classificava en 7a posició, amb 53 punts i ens permetrà jugar la pròxima edició de l’Europa League. 12 anys després l’equip torna a Europa!!!

La pròxima temporada serà dura. Caldrà jugar tres eliminatòries prèvies de la competició europea, abans d’entrar en la lligueta de grups, la qual cosa farà que la pretemporada i la preparació de l’equip quedin absolutament alterades.

Cal esperar que els tècnics del club i el seu president-propietari, ho tinguin tot en compte i sàpiguen mantenir la columna vertebral de l’equip i que la temporada vinent passi d’excel·lent a excepcional.


Jordi Príncep
Barcelona, 21 de maig del 2019