28. sep., 2018

CARLES CANUT IN MEMÒRIAM

CARLES CANUT IN MEMÒRIAM

 

Vaig conèixer en Carles Canut a través del seu mític i entranyable personatge Rafeques que interpretava en el programa Vostè Jutja de TV3. 

 

Personalment el vaig conèixer el dia del casament de l’enyorat amic Norbert Gaspar del desaparegut Blanc i Blau. Vàrem estar parlant a bastament tant de l’Espanyol com de les nostres idees polítiques que eren coincidents. Vàrem establir una bona relació.

 

A partir de llavors quan anava al teatre a veure una obra en què ell hi intervenia, procurava saludar-lo a la sortida.

 

Com a membre del Col·lectiu BiB Roger de Llúria, vaig tenir l’honor, junt amb l’Ernest Vilches, president del col·lectiu, de fer-li entrega del I Premi Perico Almogàver per una vida de defensa i difusió de l’Espanyol en tots els àmbits. El lliurament va tenir lloc, a petició d’en Carles, en el vestíbul del Teatre Romea del qual n’era llavorsdirector de la Fundació. Hi va assistir, també, l’aleshoresdirector de La Grada en Josep Sánchez qui va ser l’encarregat de fer les oportunes fotografies. Aquesta va ser la voluntat d’en Carles Canut.

 

Ara un maleït càncer se’ns l’ha endut. El trobaré, el trobarem a faltar. Trobarem a faltar una gran persona, un excel·lent actor i un home enamorat del Pallars Sobirà que el va veure néixer.

 

Demà, els seus amics l’acomiadarem en el Tanatori de les Corts. Serà un adéu emocionat. I li direm que no l’oblidarem mai.

 

Estic segur que allà on vagi, li garantiran “un judici com cal” i que quan hi arribi amb la seva bonhomia deixarà anar: Salut i Espanyol, Endavant les atxes!!!

 

Jordi Príncep

Barcelona, 28 de setembre del 2018