16. oct., 2017

REFLEXIONS SOBRE “REFLEXIÓN Y PAZ”

 

REFLEXIONS SOBRE “REFLEXIÓN Y PAZ

 

Que sí, que m’agrada com escriu el Sr José Manuel Olivánquan escriu de futbol i tanmateix trobo que no està gens encertat i peca de partidista quan es refereix al moment político-social del nostre país català.

 

En el seu article Reflexión y Paz del proppassat dilluns 9 d’octubre, manifesta la seva valoració positiva envers la postura falsament neutral (aquest adjectiu és meu), del nostre club davant del moment polític que estem vivint.

 

Jo crec que aquesta posició,dita, neutral, és prendre partit per l’immobilisme i una aclucada d’ull al sector més falsament apolític de la massa social. Una posició que ens allunya del sentir majoritari de la societat catalana, i que ens dóna una imatge de ser un reducte o ambaixada a Catalunya de l’extrema dreta més anticatalana i unionista.

 

 

 

Es manifesta favorable a fer acomplir les lleis, ell diu “con la ley en la mano”, doncs Sr. Olivan, quan les lleis són injustes hom pot desobeïr-les i lluitar per a aconseguir el seu canvi. Quan per la mateixa llei, aquest canvi, no és possible, sols resta la desobediència pacífica. Que és el que aquests dies estan fent molts ciutadans de Catalunya.

 

Parla també de xantatges. Sr. Olivan,li sembla poc xantatge, el practicat pel govern espanyol, que destinar a Catalunya més de 4.000 membres de la policia espanyola i de la guàrdia civil els quals el passat dia 1 van atonyinar brutalment persones d’avançada edat i arrossegar, pels cabells, dones indefenses (joves i grans),, amb la finalitat d’evitar que el poble català pogués practicar el més alt i sagrat dret de la democràcia. El dret a vot.

 

Jordi Príncep

Barcelona, 14 d’octubre del 2017