25. jul., 2017

L’ESPANYOL AMB LA LLENGUA CATALANA

 


L’ESPANYOL AMB LA LLENGUA CATALANA


Amb molta alegria, ahir dia 24, em vaig assabentar que l’Espanyol i la Plataforma per la Llengua, coneguda com l’ONG del català, havien signat un acord, pel qual, sense discriminar cap altre llengua, el nostre club es compromet a prioritzar l’ús vehicular de la llengua catalana.


Sempre he defensat que l’Espanyol, sense entrar en política partidista, sí que s’ha de comprometre en la defensa i normalització del català.


Això, si no m’equivoco, és el que es desprèn de l’acord signat entre l’Espanyol i la Plataforma per la Llengua.


Malgrat tot, ràpidament les xarxes socials es van omplir de missatges contraris a l’acord, amb l’argument que el club s’estava posant en política.


Senyors, estem parlant de la promoció i normalització d’una llengua minoritzada i no pas de política!!!


Curiosament la majoria d’aquests comentaris estan redactats en llengua castellana, fet que es dóna sovint en les intervencions tant escrites com parlades dels falsos apolítics que s’aixopluguen en l’afició perica,que solen exhibir banderes rojigualdes en els partits que juga el nostre equip i que utlitzen únicament la mateixa llengua en els seus càntics i pancartes.


Aquests elements, potser, que d’una vegada per totes s’adonin que l’Espanyol és un club català i que per tant la llengua catalana hi ha de ser prioritària que no vol dir única.

Potser ara,  comencin a veure clar que estan mal situats i que pot haver arribat l’hora que deixin tranquil l’Espanyol, que deixin d’utilitzar-lo com a eina política i que si s’hi troben incòmodes, a 650 quilòmetres tenen un equip (vestit de blanc), on possiblement s’hi sentin més còmodes. De fet molts d’ells s’hi senten identificats i així ho demostren quan l’equip blanc, ens visita.


Jordi Príncep