23. dic., 2016

Contrari a les Grades d'animació.

CONTRARI A LES GRADES D’ANIMACIÓ

Arran del darrer derbi disputat en el Nou Camp (ja no tan nou perquè ja té 65 anys), s’ha parlat i escrit molt sobre els insults, càntics desagradables i pancartes amb missatge xenòfob, que hom va poder escoltar i veure des de la zona de la grada d’animació del F.C. Barcelona, adreçades als jugadors, socis i seguidors de l’Espanyol.

Em declaro totalment contrari a aquestes anomenades grades d’animació. Per què???

Perquè considero que es tracta d’una animació totalment artificial. Vaig sovint al teatre, menys del que voldria, i de cap de les maneres, em passo tota la representació de l’obra aplaudint i animant els intèrprets perquè ho facin bé. Quan acaba la representació, si aquesta m’ha agradat, aleshores sí, aplaudeixo amb més o menys entusiasme.

Perquè considero que no és normal que els líders d’aquestes grades d’animació, es passin tot el partit d’esquena al terrenys de joc. Com nassos es poden identificar amb un equip al qual no veuen jugar???

Perquè, i això és un fet constatable, aquestes grades d’animació, amb més o menys connivència de les respectives directives o consells d’administració, acaben esdevenint caus on s’hi refugien personatges violents, feixistes i neonazis diversos.

I perquè prefereixo l’animació espontània de sempre, segons la marxa del joc, a l’animació programada i artificial d’aquestes grades d’animació.

Jordi Príncep
Barcelona, 22 de desembre del 2016