16. ene., 2016

Pancartes I derbis.

 

 

PANCARTES I DERBIS

 

En el número d’avui de La Grada (16-1-2016), tots els seus columnistes fan referència en sentit negatiu a les dues pancartes de molt mal gust que van ser exhibides en la zona de la Curva, durant el partit de tornada de l’eliminatòria de la Copa del Rei que ens va enfrontar al Bar$a.

 

Una pancarta amb la lkegenda “Skakira abans de ser culer va ser perica”, hauria fet el fet, hauria fet emprenyar el marit de la cantant i la culerada en general, hauria fet palès un bon grau d’ironia i intel·ligència per part de la Curva i no hauria calgut insultar ningú.

 

Quan tots els columnistes d’aquesta publicació coincideixen en aquest punt, és que hi ha algun problema en el comportament d’aquest grup que cal afrontar.

 

Fa anys vaig començar a denunciar que el club estava alimentant la formació d’un col·lectiu que funcionava i sembla funcionar com un cos autònom i sense cap mena de control. Vaig avisar, en diversos àmbits (fins i tot al mateix club) que aquest col·lectiu sels escaparia de les mans creant-los un important problema i amb el pas del temps, lamentablement, així s’ha esdevingut.

 

Les meves crítiques vers aquest grup, centrades en el nul ús de la llengua catalana

en els seus càntics, mínim en les seves pancartes i en l’exhibició de tant en tant d’alguna bandera espanyola em van costar i em costen encara insults i  amenaces, principalment però no exclusiva a través de les xarxes socials.

 

Les crítiques, encara que fossin constructives, vers aquest grup d’animació et valien i et valen ser considerat un mal perico. Hi ha moments en què sembla que el grup en qüestió és més important que el club.

 

Els darrers fets semblen apuntar que no anava tan equivocat en les meves apreciacions.

 

Per altra banda, em vull referir a l’escandalós, partidista i injust tracte mediàtic que ha rebut el nostre club en el triple derbi que hem disputat (Lliga i Copa), contra l’equip blaugrana, engegat a partir de l’empat que vam assolir contra ells en el partit de lliga jugat al nostre estadi.

 

L’actitud, agressivitat i tensió amb què van jugar els nostres homes, va ser titllat pels mitjans de comunicació catalans (quasi tots) i algun d’espanyol com joc violent. Va faltar poc perquè els socis i aficionats de l’Espanyol no fóssim titllats d’enemics de la pàtria.

 

Alguns dels nostres homes van caure en la trampa i en les provocacions i en el partit d’anada de la Copa jugat en el camp del Bar$a (em nego a adjectivar de nou un estadi que ja té quasi 64 anys), van ser protagonistes d’alguna acció més que reprovable com la trepitjada del nostre porter Pau a Luís Suàrez (si mal no recordo). Acció que al dia següent va intentar justificar quan el més normal hauria estat demostrar-ne penediment.

El cas és que amb tot plegat, en el partit de tornada jugat en el nostre estadi, la premsa va gaudir del tipus de “derbi” que desitja, és dir, un partit descafeïnat, indigne de l’adjectiu “derbi” i amb un Espanyol totalment desactivat.

 

En resum, a la premsa del nostre país li molesta que l’Espanyol sigui competitiu davant del club blaugrana que idolatren i en el seu lloc vol la submissió per no dir la rendició prèvia. Que trist!!!

 

 

Jordi Príncep

Barcelona, 16 de gener del 2016