7. nov., 2015

Nou Rumb.

NOU RUMB

 

El proppassat dimarts dia 3 pels volts del migdia saltava la notícia. Els màxims accionistes del nostre club havien arribat a un acord amb el grup xinès Rastar per a la venda de les seves accions.

 

Som molts els pericos que des d’aquell moment ens sentim il·lusionats amb el nou rumb del club. Pensem que s’obre una etapa que ha de marcar un punt d’inflexió en una entitat molt malmesa tant en l’aspecte econòmic com en el social. D’altres, possiblement una minoria, són més pessimistes i s’ajunten amb els “graciosos fallits” i diuen que els sap greu que l’Espanyol passi a ser un club xinès.

 

Senyors, el nostre club no és ni serà mai un club xinès; en tot cas, seran els seus majors accionistes els qui tindran aquesta nacionalitat. Queda clar, no???

 

Les primeres declaracions del propietari de Rastar Group, em semblen força esperançadores. No parla de  fitxatges astronòmics, ni ens promet la lluna en un cove. Parla d’eixugar, abans que res, l’irresistible deute del club i ho demostra posant damunt de la taula 12 milions d’euros a fi de respondre a les més urgents obligacions amb la hisenda espanyola. 

 

Encara no se sap, és molt aviat encara, quina serà la composició del nou consell d’administració. Particularment penso que Joan Collet, si no presidir-lo, almenys hauria de formar-ne part. Ha sabut conduir el club amb seny i prudència en època de crisi global.

 

També m’agradarà que Rastar Group respecti la catalanitat del club, que l’impliqui sense manies en la defensa i promoció de la llengua i cultura catalanes i que facin oïdes sordes als canta de sirena provinents dels falsos apolítics i del grup opositor GenêticaPerica de fer del nostre club un bastió marginal de l’espanyolisme polític que doni l’esquena a la societat que fa 115 anys el va veure néixer.

 

Jordi Príncep

Barcelona, 5 de novembre del 2015