31. ago., 2015

Voltant per Nafarroa.

 

VOLTANT PER NAFARROA

 

Aquest mes d’agost he tingut la sort de poder passar uns dies per terres navarreses.

 

Els primers d’aquests dies vaig passar-los junt amb la meva família voltant per la Vall del Baztan. Aquesta vall amb centre neuràlgic a Elizondo (un poble de no gaire més de 5.000 habitants, és una zona amb una forta influència euskaldun. La llengua basca és omnipresent i fins i tot majoritària, en tots els àmbits, en molts indrets.

 

Elizondo i rodalia vaig poder constatar que hi ha força gent que simpatitza o fins i tot és sòcia de la Real Sociedad.

 

Com sigui que algun dia vaig anar vestit amb la segona samarreta de l’Espanyol de la passada temporada (la de color lila), vaig viure un parell de simpàtiques anècdotes. 

En l’hotel en què m’allotjava a Elizondo, tant el propietari com l’encarregat de la cafeteria (ambdós socis de la Real), en veure’m amb la samarreta perica, em van preguntar per les vicissituds de l’Espanyol; per les previsió per a aquesta temporada que tot just ha començat i sobretot sobre si la marxa d’en Sergio Garcíno seria una llosa massa pesada per al nostre club. Tot això amb molt d’interès i simpatia.

 

L’anècdota es va produir quan el propietari de l’hotel em va reconèixer que si en lloc de portar la samarreta de l’Espanyol hagués portat la del Bar$a o la del Madrizzz, no m’hauria preguntat res ja que això cau dintre de la major de les vulgaritats, però que veure algú lluint amb orgull la samarreta d’un club minoritari ja no és tan usual.

 

Després d’això, algú encara dubte que formem part d’una meravellosa minoria???

 

Jordi Príncep

Barcelona, 27 d’agost del 2015