OPINEU/OPINEM.

28. feb., 2018

RESPONC AL SR. GARCÍA PONT

Em refereixo a les declaracions del nostre vicepresident, Sr. Carlos García Pont, arran de les agressions que van patir, al final del partit, disputat al nostre estadi, entre l’Espanyol i el Villareal, per part d’un espectador que brandava una bandera espanyola, contra un senyor que exhibia una bandera estelada (cella trencada), i el seu pare de 84 anys (fractura a les costelles).

El Sr. García Pont va dir que l’estadi de Cornellà/El Prat, és un estadi segur. No seré jo qui li digui que no, però aquesta seguretat no és pas certa quan parlem de les immediacions de l’estadi, on podria explicar-li alguna agressió patida per algun perico portador d’una bandera estelada.

També vull explicar-li, que no sé on estava ell per aquelles èpoques, però que fa més de 25 anys, en el vell i enyorat estadi de la carretera de Sarrià, eren ben normals les agressions a espectadors que exhibien banderes estelades. Components de Brigadas, que aleshores tenien patent de cors i de mobilitat lliure en aquella instal•lació, perseguien i agredien tot aquell que gosés exhibir, com no, una bandera estelada. I si era necessari bellugar-se des del gol sud, que ocupaven, fins a l’amfiateatre, doncs ho feien, sense cap mena de dificultat.

I més tard a l’Estadi Olímpic Lluís Companys de Montjuïc, per exemple, en una eliminatòria contra el Werder Bremen, corresponent a l’Europa League, vaig poder veure de ben a prop com un individu que penjava una enorme bandera espanyola, vantava un cop de puny, a un espectador que anava acompanyat d’un nen, i que es va atrevir a retreure-li el fet.,

Sr. García Pont, després de tot això, segueix pensant que les instal•lacions del nostre club, són segures per a tothom???

Si vostè ho creu convenient, m’ofereixo a explicar-li tots aquests fets i d’altres de similars personalment.

Jordi Príncep
Barcelona, 25 de febrer del 2018

6. feb., 2018

DUES PREGUNTES I UNA CONSTATACIÓ

Primera pregunta. Per què el drenatge del nostre estadi, un dels més moderns i bonics d’Europa, va funcionar tan malament, ahir, en el derbi??? Només començar el joc, ja es va poder veure que hi havia veritables tolls d’aigua que dificultaven el funcionament normal del joc.

Segona pregunta. Per què els espectadors que ens trobem en el gol nord superior (sector penyes), vam haver d’entomar la pluja com si ens haguéssim trobat al descobert??? Durant tot el partit vam haver de suportar l’aigua que queia en vertical del sostre. Remarco això de vertical perquè si hagués estat una conseqüència del vent, l’aigua no hauria caigut damunt nostre en aquesta direcció. Va ser normal en aquella zona veure’ns als espectadors, en teoria sota cobert, veient el partit sostenint el paraigua o coberts amb impermeables. Ignoro si va passar el mateix en la resta de zones de l’estadi.

I una constatació. L’anomenada “batalla de les banderes”, s’ha de considerar perduda per part de la simbologia catalana.

Ahir, en el partit contra el Barça, un cop més es va poder constatar que una quantitat gens menyspreable dels nostres socis i aficionats, van convertir el nostre “aigualit” estadi, en l’escenari d’un enfrontament esportiu entre Catalunya i Espanya. Deixant ben clar que un dels principals motius pels quals són pericos, és exhibir banderes espanyoles, fer espanyolisme polític i manipular políticament el nom del nostre club.
Tot això malgrat la crida a despolititzar el partit que van fer, durant la setmana, el Col•lectiu BiB Roger de Llúria i la FCPE. Una crida que els exhibidors compulsius de banderes espanyoles, es van passar per l’arc del triomf.

Jordi Príncep
Barcelona, 5 de febrer del 2018

27. nov., 2017

SOBRE EL CLUB DE L’EQUIDISTÀNCIA

Faig referència a l’article d’en Manel Rodríguez, publicat en aquesta publicació, ahir dissabte (25-11-18), sota el títol El Club de l’Equidistància.

http://www.diariolagrada.com/noticias/opinion/club-equidistancia_27313.html

Felicito el seu autor perquè l’encerta plenament. Hi descriu a la perfecció el mediocre moment que està vivint el nostre el nostre club en tots els aspectes. Tant en l’àmbit esportiu com en el social.

En l’àmbit esportiu, estem vivint en la més pura mediocritat. Som un dels equip menys golejadors de la primera divisió, el nostre joc lluny de divertir-nos, fa dormir les ovelles, originem molt poc perill sobre la porteria rival, les ocasions de gol creades pels nostres jugadors, en tots els partits, es poden comptar amb els dits d’una mà i encara en sobren, en la classificació ens belluguem en terra de ningú, més a prop de la part baixa de la taula que de la zona noble.

I en l’àmbit social, com molt bé denuncia en l’article en qüestió en Manel Rodríguez, el club intenta viure en la més timorata de les equidistàncies. Això sí, donant l’esquena, amb la seva imparcialitat, a les institucions de govern catalanes. Unes institucions que quan el nostre club els demani un millor tracte, faran bé de recordar-los com els ha donat l’esquena quan més necessitaven del seu suport institucional.

Una imparcialitat política que com també molt bé descriu l’autor de l’article, sols ha acontentat el sector més políticament “españolista” de la nostra afició.

Jordi Príncep

Barcelona

16. oct., 2017

 

REFLEXIONS SOBRE “REFLEXIÓN Y PAZ

 

Que sí, que m’agrada com escriu el Sr José Manuel Olivánquan escriu de futbol i tanmateix trobo que no està gens encertat i peca de partidista quan es refereix al moment político-social del nostre país català.

 

En el seu article Reflexión y Paz del proppassat dilluns 9 d’octubre, manifesta la seva valoració positiva envers la postura falsament neutral (aquest adjectiu és meu), del nostre club davant del moment polític que estem vivint.

 

Jo crec que aquesta posició,dita, neutral, és prendre partit per l’immobilisme i una aclucada d’ull al sector més falsament apolític de la massa social. Una posició que ens allunya del sentir majoritari de la societat catalana, i que ens dóna una imatge de ser un reducte o ambaixada a Catalunya de l’extrema dreta més anticatalana i unionista.

 

 

 

Es manifesta favorable a fer acomplir les lleis, ell diu “con la ley en la mano”, doncs Sr. Olivan, quan les lleis són injustes hom pot desobeïr-les i lluitar per a aconseguir el seu canvi. Quan per la mateixa llei, aquest canvi, no és possible, sols resta la desobediència pacífica. Que és el que aquests dies estan fent molts ciutadans de Catalunya.

 

Parla també de xantatges. Sr. Olivan,li sembla poc xantatge, el practicat pel govern espanyol, que destinar a Catalunya més de 4.000 membres de la policia espanyola i de la guàrdia civil els quals el passat dia 1 van atonyinar brutalment persones d’avançada edat i arrossegar, pels cabells, dones indefenses (joves i grans),, amb la finalitat d’evitar que el poble català pogués practicar el més alt i sagrat dret de la democràcia. El dret a vot.

 

Jordi Príncep

Barcelona, 14 d’octubre del 2017

 

24. sep., 2017

Opinió:

FINS AQUÍ ARRIBO

Ahir (20-9-17),el govern espanyol va acabar d’una puntada amb l’autogovern de Catalunya, va atemptar contra drets civils i llibertats fonamentals, alhora que es carregava els pactes autonòmics de la transició, amb el seu assalt a la conselleria d’economia i d’altres instàncies de la Generalitat de Catalunya. Davant d’aquests greus fets, mentre la majoria de clubs històrics del nostre país feien públics comunicats de condemna, incomprensiblement, el nostre club, feia saber que no faria el mateix.

Un cop més, sota un fals apoliticisme que sols acontenta la part més rància i casposa de la nostra afició, l’Espanyol donava i dóna l’esquena a la nostra nació i deixa passar un nou tren que l’hauria reconciliat amb ella.

Si l’Espanyol vol ser un club, cada cop més residual a Catalunya (sols cal veure el pobre aspecte de les grades del nostre estadi partit rere partit), dominat per violents, anticatalans, feixistes o “bon vivants” que tot se’ls en fot , aquest no és el meu club.

Per dignitat no puc ser-ne soci!!!

Per això, si el club no rectifica la seva injustificable i covarda actitud, la temporada vinent no renovaré la meva qualitat de soci. En tot cas em faré el carnet RCDE Fan a fi de conservar-ne el número d’antiguitat.

I fins aquí hauré arribat.

Jordi Príncep (soci núm. 6779)

Barcelona, 21-9-17