16. ene., 2019

Carta al Vicepresident Carlos García Pont

A L’ATENCIÓ PERSONAL DEL VICEPRESIDENT
SR. CARLOS GARCÍA PONT

Benvolgut Vicepresident, creiem que deu estar al corrent del nostre malestar pels intolerables fets succeïts, dimecres passat, al camp del Villarreal. Li volem transmetre, en la seva qualitat de màxim representrant del club a Catalunya, el nostre total rebuig al comunicat que va fer, ahir, el club a través de la seva página web.

Posar al mateix nivell, com es desprèn de l’esmentat comunicat, salutacions i càntics feixistes, amb d’altres tipus d’expressions, que ens agradin o no, són democràtiques, és una perversitat i una mala utilització dels fals apoliticisme que el club vol defensar.

No condemnar el feixisme, no és ser apolític, és ser covard. Creiem i així ho hem manifestat abastament, que l’actual tesitura del club és la d’amagar el cap sota l’ala i de no encarar una problemática que ve de lluny. I que ens està convertint en més petits i en un reducte de falsos apolítics que no respecten a ningú i utilitzen el nostre club com plataforma d’interessos indubtablement antidemocràtics i anticatalans.

El nostre col·lectiu va signar junt amb la resta d’agents socials la campanya “Només en Blanc-i-Blau”, a fi de rebaixar la tensió a la grada. I vam complir els termes del pacte fil per randa. La gent marxa, Sr. García Pont, el soci no renova o no ve a l’estadi perquè està farta i no perquè siguin favorables, o no, a determinades opcions polítiques; estem convençuts que l’afició de l’Espanyol, és transversal absolutament i que no és apolítica, però que una minoría violenta es faci seu el club, és un altre tema.

O treballem, tots plegats, per fer-los fora o mai serem un referent social. El vídeo de no gaire més d’un minut, ha fet molt més mal del que vostès creuen.

Li demanem valentía a fi d’anomenar les coses pel seu nom.

Per un Espanyol de tots i amb una imatge nítidament catalana.

Col·lectiu BiB Roger de Llúria
11 de gener del 2019