11. dic., 2018

ESPANYOL ON ET PORTEN ENTRE TOTS????

ESPANYOL ON ET PORTEN ENTRE TOTS???

Durant el mes d’octubre de l’any passat, el club i els anomenats agents socials, van signar un pacte sota el títol “Per un RCDEStadium només blanc-i-blau”, on aquests es comprometien a despolititzar les grades de l’estadi i exhibir només símbols amb els colors blanc-i-blau.
Aquest pacte va saltar pels aires quan en el primer partit, hom va poder veure, que malgrat la crida feta per diferents vies, se seguien exhibint banderes espanyoles. Moltes de les quals amb l’escut del club estampat al mig.

No creiem que el club no pugui evitar la comercialització fraudulenta d’un símbol patrimonial. O potser no vol??? No volem ni pensar que sigui això.

Tenim la impressió que el procés independentista ha fet aflorar els sentiments més descaradament unionistes entre una part de l’afició periquita. Sentiment que, potser, no cal recordar sempre hi ha estat present d’alguna manera.

D’acord que la pujada en el preu, en alguns casos desaforat, dels abonaments, els irracionals horaris marcats per la LFP, que presideix Javier Tebas, un antic membre de la formació franquista Fuerza Nueva, ha comportat la majoria de baixes d’abonats o la conversió dels seus carnets a la modalitat FAN; però també cal esmentar els molts carnets que no s’han renovat o que s’han passat a FAN, per part de socis que han dit prou a l’ambient declaradament unionista, si no anticatalà que arran del procés independentista, es respira en les grades del nostre estadi. Per què cap mitjà de comunicació en paper o telemàtic en fa menció???

Tot això ens ha portat a veure com el derbi; un derbi que no va arribar ni a partit de futbol, a causa de la immensa inferioritat del nostre equip i la seva manca d’actitud, de dissabte passat, sols congregava 24.037 espectadors que alhora significava la millor entrada de la temporada. Que trist!!!

L’Espanyol, per culpa dels autoanomenats apolítics i que nosaltres adjectivem de falsos apolítics, és el club més polititzat del panorama esportiu espanyol i les grades del seu estadi es troben cada dia més buides. Ningú amb sentiment d’identitat catalana, vol formar part d’un club que ha decidit donar l’esquena al sentir majoritari del país.

Algú intentarà fer entendre al Sr. Chen Yang-Shen la realitat social del club??? Algú intentarà fer-li veure que assumir i exhibir la seva catalanitat no és fer política???
Algú li recordarà el lema del 75è aniversari. “””L’Espanyol un club català de futbol”””
Lema amb què es van celebrar els actes del 75è aniversari del club que llavors presidia el Sr. Manuel Meler, gens sospitós d’independentista???

Seguiran l’actual consell d’administració i el director general corporatiu, sense fer res per a evitar que el club esdevingui un reducte de “españolismo político, anticatalán i tabarnícola”???

Caldrà recordar-los que els problemes no s’arreglen sols???

Per què el club com a SAD, no aplica la reserva del dret d’admissió expulsant immediatament tot aquell que faci mal ús de la seva condició de soci???

Col•lectiu BiB Roger de Llúria
Barcelona, 10
11 de desembre del 2018