24. abr., 2018

EL COL•LECTIU A MONTILIVI

EL COL•LECTIU A MONTILIVI

Uns quants membres d’aquest col•lectiu, vam ser presents a l’estadi de Montilivi, seguint el nostre equip, en el partit que el va enfrontar al Girona i que, sortosament, va guanyar contra l’equip local.

Quan vam entrar a l’estadi i sobretot quan va començar el partit, ens vam sentir una mica incòmodes a causa del bon nombre de banderes espanyoles que exhibien alguns dels seguidors del nostre equip. Això no obstant i a desgrat d’alguna mirada de desaprovació d’algun dels seus portadors vers les nostres banderes (majoritàriament estelades blanc-i-blaves), tot es va desenvolupar amb plena normalitat. Per exemple, davant nostre hi havia un grup de seguidors pericos que no sols exhibien banderes espanyoles, sinó que en algun moment van entonar el conegut hit d’un insigne seguidor del Barça (Manolo Escobar), el pasdoble “Viva España”, i van mostrar sonorament el seu desacord amb els crits d’Independència i Llibertat que vam proferir en el minut 17,14 la immensa majoria del públic present a Montilivi; i malgrat això van conviure, amb total normalitat i respecte, banderes de Tabàrnia, espanyoles, catalanes i estelades.

Per què aquesta respectuosa convivència dels diferents símbols ideològics que es va esdevenir a Girona, ha de ser comentada com una excepció??? Per què no pot ser sempre igual tant a casa com a fora??? Per què els unionistes s’encaparren a insultar o agredir els pericos que hem decidit animar el nostre club exhibint banderes estelades???

El que sí volem denunciar és que al final del partit, molts dels seients de Montilivi tenien enganxats adhesius de la bandera espanyola amb l’escut del nostre club al mig.
També volem denunciar les accions vandàliques que va perpetrar un suposat i apolític seguidor espanyolista que es va dedicar a punxar les rodes de diversos vehicles aparcats a les immediacions de l’estadi gironí.

Amb tot això, quina és la imatge que dóna el nostre club en els desplaçaments???

Els importa això a aquests “falsos apolítics” seguidors de l’Espanyol???

Com a gens simpàtica anècdota, comentem que quan un dels membres del col•lectiu, desplaçat a Girona, va anar a buscar el seu cotxe, per tal de tornar a Barcelona, se’l va trobar amb un dels esmentats adhesius enganxat tot i que va ben identificat com a espanyolista ja que hi porta un adhesiu, ben visible, del perico. Però com que, també, hi porta un adhesiu del CAT,sembla en aquesta mena de gent hi pot més l’odi polític que el fet d’estar identificats amb el mateix equip de futbol.

Col•lectiu Blanc-i-Blau Roger de Llúria
24 d’abril del 2018