19. feb., 2018

CONDEMNA I DENÚNCIA

CONDEMNA I DENÚNCIA

Condemnem i denunciem les agressions patides ahir per un espectador (que exhibia una bandera estelada), i el seu pare. Un senyor de 84 anys!!! L’agressor segons han manifestat els testimonis dels lamentables fets, era un altre espectador que portava, en aquest cas, una bandera espanyola. Ens solidaritzem amb ambdós agredits i els fem arribar el nostre afecte.

Un cop més hem de parlar d’una agressió patida per qui porta una bandera estelada a mans d’un altre que en porta una d’espanyola. Mai, mai, no ha succeït ni dintre del nostre estadi, ni en les seves immediacions un insult, amenaça o agressió d’un portador d’una bandera espanyola a mans d’un altre amb bandera estelada o qualsevol altre símbol català.

D’un temps ençà, coincidint amb l’inici del procés sobiranista al nostre país, els violents tornen a bellugar-se i actuar violentament en les instal•lacions del nostre club, a la cacera de banderes estelades. L’unionisme més ranci i violent, intenta fer de l’Espanyol el representant esportiu de la seva ideologia. Sense importar-li gens si això redueix, socialment el club a la mínima expressió i representació.

Un cop més, el nostre col•lectiu, insta els responsables del club a posicionar-se i manifestar quin tipus de club vol ser.

S vol ser un club català com qualsevol altre, obert, plural i tolerant. Un club transversal en què totes les ideologies siguin respectades sempre que es manifestin amb educació i sense cap mena de violència. O si pel contrari, ja li va bé ser la representació esportiva a Catalunya de l’espanyolisme polític més ranci, caspós, violent i declaradament anticatalà. Amb tot el que de marginalitat social i esportiva això representaria.

Col•lectiu BiB Roger de Llúria
19 de febrer del 2018