30. ene., 2018

Arriba el Derbi de lliga

ARRIBA EL DERBI DE LLIGA

Ha passat l’eliminatòria de l’actual Copa del Rei, en forma de doble derbi, contra el Barça. No hem pogut passar-la, però hem caigut amb dignitat, encara que hagi estat a canvi de renunciar al joc d’atac, en el partit de tornada jugat al Camp Nou, els nostres jugadors, van aconseguir que l’afició local demanés a crits l’hora, mentre els jugadors del Barça, amb por, retenien la pilota a prop dels córners, renunciant a jugar-la tot esperant que l’àrbitre dictaminés el final del partit. Potser no cal recordar que un sol jugador de l’equip culer, val monetàriament parlant, el que val tota la plantilla periquita.

L’eliminatòria, damunt dels terrenys de joc, s’ha jugat amb molta intensitat, però sortosament sense violència. Violència verbal que malauradament, sí que ha existit en part del públic d’ambdós estadis. Principalment aquesta violència verbal, s’ha esdevingut en les anomenades grades d’animació. Ens preguntem si realment són necessàries aquestes grades que solen esdevenir refugi dels personatges més radicals i violents que s’aixopluguen en el món del futbol.

Ara arriba el derbi corresponent a la segona volta de la lliga (4 de febrer), i aprofitant aquesta avinentesa, demanem als socis i aficionats del nostre equip que no caiguin en cap mena de provocació vingui aquesta d’on vingui. I aquí recordem les desafortunades declaracions dels jugadors del Barça, Piqué i Busquets, al termini del partit de tornada.

Us demanem que diumenge vinent animeu l’Espanyol sense defallir, però sense caure en l’insult. En tot esport, és sana la rivalitat però no ho és, de cap manera, cap tipus de violència.

També us volem animar a evitar que el proper diumenge, el nostre estadi torni a semblar l’escenari d’un enfrontament entre Catalunya i Espanya. Aspecte que sí va tenir en el recent partit d’anada de l’eliminatòria de copa.

Us encoratgem a omplir les grades del nostre estadi amb els colors blanc-i-blau, d’acord amb el pacte “Per un RCDE Stadium només blanc-i-blau”, signat pel club i els anomenats agents socials, entre els que s’hi compta aquest col•lectiu i si en consciència ho creieu avinent, també de banderes i símbols catalans.

No hem de permetre que el nostre club caigui a mans de cap ideologia política, tampoc de l’unionisme ni dels il•lusos somiadors d’un imaginari i impossible país anomenat Tabàrnia.

COL•LECTIU BLANC-I-BLAU ROGER DE LLÚRIA
27 de febrer del 2018