29. sep., 2017

Carta oberta al Sr Chen Yang Shen

 

CARTA OBERTA AL SR. CHEN YANG-SHEN

Benvolgut president, crec que represento a molts aficionats del nostre club. Com vostè deu saber , la història de l’Espanyol ha estat i és molt complexa; potser fins i tot, difícil d’entendre.

Tenim 117 anys d’història i som fruit del rebuig d’un club, fundat per un ciutadà suís, que no acceptava gent catalana en les seves files.

Som un club veritablement català, però la història ens ha castigat durament pel nostre nom i, també, d’altres tòpics, que han creat una desafecció amb la societat catalana. La lluita duta a terme per molts de nosaltres, a fi de transformar la imatge del club, i aconseguir un cert respecte, ha estat titànica. Vostè ha comprat un club; però els seus socis i aficionats, amb això, vull dir que les voluntats no es compren.

Catalunya, viu una situació política i social molt complexa. Davant de la qual, molts de nosaltres trobem a faltar el posicionament del nostre club. S’estan posant en qüestió les llibertats democràtiques del nostre país.

En l’actualitat, tenim sols 27.000 socis. No es fa la pregunta de perquè no creiem més??? Jo li’n facilitaré una resposta. Per falta d’un model social del club que vostè ha comprat. Elements no democràtics i violents campen per les graderies del nostre estadi, creant el rebuig de molta gent que ens identifica com un club que dóna l’esquena a la societat que l’acull, i així seguirà si vostè no aplica un altre model social i el fa més proper a la majoria del poble català i més llunyà a una minoria que segueix escrivint el nom del club amb “ñ” i que donen cobertura a partit polítics que aprofiten el nostre apoliticisme com a eina per a anar en contra de la majoria social a casa nostra.

Volem ser reducte d’una minoria violent i antidemocràtica???

President, tenim por!!! Tenim por fins i tot a casa nostra!!! N’és vostè conscient??? Li sembla normal???

Per a acabar sàpiga que som molts que si el club no mostra la seva posició a favor de la democràcia i la llibertat d’expressió, la temporada vinent causarem baixa com a socis.

És possible que no em respongui o que no li arribi aquesta carta. Quan es pregunti perquè no creixem i perquè no passem d’una mitjana d’assistència de 18.000 espectadors, ja en té una resposta.

M’agradaria saber que el meu club defensa la democràcia i la llibertat del meu país. Catalunya!!!

Ernest Vilches i Rull
President
Col.lectiu Blanc-i-Blau ROGER de LLÚRIA
Web: http://www.collectiublanciblaucat.es/
649908082