25. sep., 2017

DAVANT DEL REFERÈNDUM

DAVANT DEL REFERÈNDUM


El pròxim diumenge dia 1 d’octubre, els ciutadans de Catalunya tenim una cita històrica amb les urnes. En un referèndum (un dels més democràtics exercicis de participació popular), podrem decidir si volem assistir al naixement de la República de Catalunya o si pel contrari, volem seguir formant part de l’estat espanyol.


Nosaltres, els components d’aquest col·lectiu, ho tenim molt clar. Per dignitat volem deixar de pertànyer a un estat que ens odia, un estat que està governat per un partit polític fundat per exministres franquistes; un partit que mai no ha condemnat sense subterfugis la dictadura franquista, que dia sí i dia també perpetra decrets que menyspreen la nostra llengua i la volen convertir en una mena de dialecte subsidiari de la llengua castellana.


Un estat que sense cap mena de vergonya impedeix la construcció del corredor mediterrani. Un corredor ferroviari essencial per al creixement de les exportacions catalanes i que no ha deixat d’estar reivindicat per la resta de països europeus. Mentrestant el govern espanyol, sigui del color que sigui, això cal no oblidar-ho, opta descaradament perquè aquest corredor faci marrada, passant per Madrid.


Un estat que pressuposta no més enllà del 60%, dels impostos que paguem els ciutadans de Catalunya, per a invertir en infraestructures al nostre país però que de les quals  a l’hora de la veritat no se n’efectuen ni el 30% i així un any rere un altre.


Podríem fer una llista inacabable de greuges, però creiem que amb els exemples anteriors n’hi ha prou per a demanar-vos la vostra participació en l’esmentat referèndum del dia 1 i que el vostre vot col·labori a fer realitat el somni del naixement d’un nou país que voldrem més just, pròsper i solidari.


Així, podrem deixar de sentir-nos independentistes, ja no caldrà, per a passar a sentir-nos, simplement, ciutadans d’un nou  estat.


PERICO EL PRÒXIM DIA 1 VOTA I UN COP FET EL PETIT ESFORÇ DE DESPLAÇAR-TE AL COL·LEGI ELECTORAL, ET PREGUEM QUE VOTIS SÍ.


Col·lectiu BiB Roger de Llúria

25-9-17