1. abr., 2016

El 21


EL DORSAL 21

 

Durant els darrers dies s'ha discutit llargament sobre les intencions que té el club de reutilitzar el dorsal 21 en el nostre primer equip. Moltes són les persones a les quals aquesta iniciativa els desagrada profundament i també moltes són les opinions favorables. Fins i tot en el nostre Col·lectiu hi ha divergències d'opinió sobre aquest tema.

 

La problemàtica potser no hi seria si la LFP no tingués la norma que restringeix els dorsals a 25, numerats de forma correlativa de l'1 al 25 i no permet la utilització d'altres dorsals per jugadors amb fitxa del primer equip.

 

La posició majoritària, però, dins del nostre Col·lectiu és la de donar suport a la iniciativa del club i reinstaurar a partir de la temporada vinent la utilització del dorsal 21. Sembla una qüestió menor, però afecta el sentiment i això la fa més important. Evidentment comprenem la postura de qui no vol que ningú l'utilitzi com una forma més d'honorar la memòria del malaurat Dani Jarque, que tots mantenim en el nostre cor.

 

Malgrat això, la vida continua i cal ser pragmàtics i acceptar-ho. El primer equip no té per què autolimitar-se a 24 jugadors, i encara menys en uns moments en els quals té com a objectiu créixer, i per tant, si les coses evolucionen tal com tots desitgem, pot trobar-se jugant competicions europees ben aviat, la qual cosa vol dir més partits, més exigències i per tant la necessitat del màxim possible d'efectius disponibles. Aplaudim, però, la condició que el jugador a qui se li assigni aquest dorsal sigui un home del planter, com ho era en Dani, de forma que representarà un honor atorgat a un home que el rebi com a premi al seu esforç i al seu sentiment blanc i blau.

 

A Dani tothom el té present en el seu cor, només cal tenir en compte que aquest any el 8 d'agost fatídic es compliran ja 7 anys de la seva mort i no hi ha ni hi haurà cap partit en el qual no se li reti homenatge, ben sentit, en el minut 21.