1. abr., 2016

Johann Cruyff

 

 

EN L’ADÉU A UN GENI (JOHAN CRUYFF)

 

L’Espanyol va ser un dels primers clubs a fer arribar al Barça el seu condol per la mort d’en Johan Cruyff (un jugador revolucionari i genial).

 

El nostre col·lectiu, també ho va fer amb la màxima rapidesa en els nostres facebook i web. Amb un missatge clar: “més enllà de la màxima i sana rivalitat hi ha de prevaler la humanitat, el reconeixement i el respecte a un home que va saber revolucionar el futbol. Va saber aportar moltes novetats tàctiques, a un esport que sempre s’ha caracteritzat per la seva quasi nul·la voluntat a evolucionar i a assumir les noves tecnologies.

 

Un cop dit això, i manifestat el nostre respecte i reconeixement a l’anomenat holandès volador, volem manifestar que no ens va semblar exagerat que dimecres passat i en horari de màxima audiència TV3 recuperés, en qualitat d’homenatge, un antic programa dedicat a Cruyff. Per a què volem aleshores un canal temàtic esportiu??? Per a emetre documentals d’animals i de formatges??? 

 

També volem denunciar algunes declaracions de polítics i intel·lectuals de casa nostra que més enllà dels mèrits futbolístics innovadors del genial jugador holandès, s’han referit al canvi patit per la societat catalana amb l’arribada del jugador al Barça.

 

Senyors, els demano que no parlin en nom de TOTA la societat catalana, en tot cas facin-ho en nom d’una part majoritària; perquè Catalunya és, sortosament, més que un club. Hi ha catalans de la Penya, del Manresa, etc, en bàsquet, o del Sabadell, Nàstic, Girona, etc, en futbol. I també hi ha catalans a qui no agrada gens l’esport i en passen directament.

 

A més els pericos, amb un alt sentiment de la catalanitat, no necessariament independentistes, sempre em confiat en el nostre país i la seva grandesa. Una grandesa que seria molt trist que es fonamentés en un club de futbol privat

 

Tampoc admetem que molts d’aquests polítics i intel·lectuals, parlin del compromís d’en Cruyff amb Catalunya. Què va fer-hi per Catalunya més enllà de posar Jordi (això sí l’any 1974 amb el dictador Franco encara viu???  Mai, mai, es va dignar a parlar en català, ans al contrari, en una antiga entrevista a Catalunya Ràdio, amb Antoni Bassas, l’holandès va tenir paraules de menysteniment envers la nostra llengua. I per a rematar aquesta “gran” catalanitat, la piulada apareguda en el seu compte oficial de tweetter, estava redactada en tres idiomes: anglès, espanyol i holandès. En català??? NO, sembla que no calia.

 

Johan Cruyff DEP.

 

Col·lectiu Blanc-i-Blau Roger de Llúria

Barcelona, 26 de març del 2016