3. mar., 2016

Texto

ALS SRS. ALCOVERRO DE TORN

 

En el web www.edu.cat hi ha un apartat anomenat “som com som”, dedicat a l’aprenentatge de la llengua catalana. En l’activitat número 3, hom pot trobar una col·laboració del Professor d’Història Moderna de la Universitat de Barcelona, Sr. Agustí Alcoverro,  en forma d’exercici en què aquest es refereix a una parella de joves catalans anomenats Mercè i Jordi respectivament.

 

Doncs s’esdevé que en Jordi és un noi trist, pocapena, sense esma i a qui el Sr. Alcoverro remata dient que és perico.

 

Ja n’hi ha prou de trobar-nos dia sí i dia també amb sorpreses desagradables d’aquest tipus.

 

Sr. Alcoverro, no es digna vostè a pensar que alguns dels receptors d’aquest exercici poden, precisament, ser pericos  i fins i tot independentistes a qui no agradarà gens aquesta condició negativa que vostè adjudica al fet de ser soci o aficionat de l’Espanyol???

 

Tinc bons amics, pericos com jo, els quals originàriament no eren independentistes, però que sortosament s’hi han fet, que m’han manifestat que coses com aquesta, els fan dubtar envers si aquest país de discurs esportiu únic, és el que volen.

 

Aquest col·lectiu, exigeix als senyors Alcoverros de torn, que d’una vegada per totes, acabin de fer-se els graciosos menystenint i  menyspreant el més que centenari club català i que acabin de presentar com una cosa negativa el fet d’identificar-s’hi.

 

També ens sembla greu que en un web responsabilitat del govern català, es permetin aquests menyspreus vers una part de la societat catalana.

 

Col·lectiu Blanc-i-Blau Roger de Llúria

2 de març del 2016