18. oct., 2015

Discriminats, un cop més.

 

DISCRIMINATS, UN COP MÉS

 

Ahir a la nit els membres d’aquest col·lectiu volíem seguir, en català, el partit que l’Espanyol va jugar i guanyar brillantment al camp del Betis (Sevilla).

 

Vana pretensió la nostra, ja quan el partit de l’Espanyol s’estava jugant i feia més de 40 minuts que havia acabat el que el Barça havia jugat al seu estadi, contra el Rayo Vallecano, les dues emissores de referència en llengua catalana (RAC1 i Catalunya Ràdio), procedien a radiar entrevistes fetes als qui havien jugat el Barça-Rayo. Tan greu era haver gravat aquestes entrevistes, per a emetre-les més tard, i haver donat prioritat a la transmissió del partit de l’Espanyol???

 

RAC1 anava fent connexions puntuals amb el camp del Betis entre entrevista i entrevista, mentre Catalunya Ràdio facilitava la transmissió del Betis-Espanyol a través d’una aplicació telefònica. Avanç tecnològic que no tothom té. Penso sobretot en la franja de més edat.

 

Amb tot això, els qui, com nosaltres, volíem seguir la locució del partit en la nostra llengua catalana, ens veiem forçats a seguir-ne la locució (avorrida, plana i en castellà) de la transmissió que en feia la 1 de TVE; o en tot cas a sintonitzar l’única emissora barcelonina que transmetia íntegre i en directe el partit de l’Espanyol; però que també ho feia en llengua castellana.

 

Aquests fets que denunciem passen sempre que hi ha algun tipus de coincidència horària entre els partits del Barça i els de l’Espanyol. I no cal dir quina afició n’esdevé damnificada.

 

Col·lectiu Blanc-i-Blau Roger de Llúria

18 d’octubre del 2015