25. ago., 2015

Oriol Junqueras a Rac 1.

Aquest matí a RAC1 en la tertúlia esportiva del programa El Món a RAC1, tertúlia dedicada quasi en exclusiva al Barça com és costum en aquesta emissora, hi ha participat l’Oriol Junqueras (historiador i número 3 de la llista electoral Junts pel Sí. En el decurs de l’entrevista, el presentador del programa (Jordi Armenteras), ha encetat una conversa sobre el origen dels colors de les samarretes dels clubs.

 

A pregunta del presentador, el Sr. Junqueras ha manifestat els seus dubtes envers l’origen suís dels colors blaugrana del Barça, mentre que ha pontificat envers que tots els equips de futbol espanyols que vesteixen de blanc-i-blau, ho fan com a prebenda concedida pel rei Alfons XIII alhora que els concedia el “dubtós” privilegi de lluir en el seu nom l’adjectiu de Reial. Durant aquesta exposició no ha fet cap excepció amb el nostre club.

 

A partir d’aquest moment, membres d’aquest col·lectiu ens hem dedicat a cercar informació i ens hem trobat que el llibre 100 d’historia del RCD Espanyol de Barcelona (Joan Segura Palomares), argumenta que l’Espanyol va adoptar els seus colors a proposta del soci Sr. Josep Corrons, en assemblea general presidida per Àngel Rodríguez, celebrada el 20 de febrer de 1910. També hem pogut informar-nos que el rei Alfons XIII no va concedir al club el “privilegi” d’utilitzar l’adjectiu de Reial fins el 25 d’abril de l’any 1913 a causa de l’amistat que unia l’esmentat monarca amb qui aleshores era directiu del nostre club Josep Ciudad.

 

També ens hem pogut assabentar que l’Espanyol va segons el periodista i historiador Nolla Durán, l’acte fundacional del nostre club va tenir lloc en un pis del carrer Roger de Llúria (casualitat o no!!! )

 

No sabem si al Sr. Junqueras li ha sortit la vena culer, però el que sí sabem és que aquesta vegada ha parlat amb manca de rigor històric i amb una informació esbiaixada.

 

Què ho farà que personatges públics amb un cert crèdit cultural o polític, a l’hora d’equivocar-se sempre s’equivoquen parlant de l’Espanyol??? En principi, no volem veure-hi mala fe.

 

Col·lectiu Blanc-i-Blau Roger de Llúria

24 d’agost del 2015