COMUNICATS

15. dic., 2017

LA MORT  D’UN PACTE I LA CRISI D’UN PROJECTE


Ahir en el partit contra el Girona, va saltar pels aires, el pacte “només blanc-i-blau”, signat pel mateix club i els denominats agents socials (FCPE, APMAE, EL NOSTRE COL·LECTIUa, Penya Juvenil i Grada Canito / La Curva).


Hi ha un sector de la nostra afició que no ha volgut respondre a la crida d’exhibir en els partits del nostre club, sols símbols blanc-i-blaus. Amb total intransigència, han seguit exhibint banderes espanyoles. Algunes de les quals situades estratègicament a la vista de les càmeres de TV. Han demostrat, un cop més, que el bé del club els importa un rave. Que l’únic que els importa és el nom del club i manipular-lo políticament.


Davant d’aquesta obsessió de voler fer del club un reducte marginal de “españolismo político”, ahir, es van tornar a veure algunes estelades i banderes catalanes.


Estem retrocedint als temps més foscos de Sarrià i Montjuïc quan els Brigadas Blanquiazules es bellugaven per les grades amb total llibertat. Ahir un individu va arrencar una estelada que hi havia penjada en el segon pis del gol nord.


També, un vigilant de seguretat va comminar un membre del nostre col·lectiu a treure’s el llaç groc que portava. Obeint ordres de qui???


Ens permetem dir que el nostre club, és un club ferit de gravetat, tant en l’aspecte social com en l’esportiu. Sols cal veure, dies inoportuns de celebració a part, el lamentable aspecte de buidor que presenten les grades del nostre estadi partit rere partit.


Donar, institucionalment, l’esquena a les institucions catalanes i al sentiment  majoritari al país, està passant factura.


Van esdevenir patètics els xiulets que van sorgir des de diverses zones de l’estadi, quan els aficionats del Girona van cridar “llibertat, llibertat i independència” Si no t’agraden aquests crits, no els segueixis, però respecta’ls. On és la tolerància i el sentit democràtic d’aquesta gent??? Una situació que per primera vegada en molt temps, ens va fer sentir incòmodes i estranys en un lloc que considerem casa nostra.


En l’aspecte esportiu, amb la derrota d’ahir enfront del Girona, s’han encès tots els llums d’alerta. El Girona ens va donar un bany tàctic. Molt ben dirigits des de la banqueta. Tanmateix l’Espanyol és un fidel reflex de la desorientació i manca de crítica del nostre entrenador.


Baptistao i Piatti no s’assemblen en res als jugadors brillants de la temporada passada. Gerard Moreno, corre com un pollastre sense cap. No li arriba cap pilota en condicions. Ell mateix s’ho ha de fer tot. Ha de baixar a buscar pilotes al mig del camp. Sergi Darder que és un bon jugador, però no el cervell de mig camp que ens van voler vendre, s’ha diluït com un sucre en un cafè.


S’ha perdut la seguretat defensiva de la temporada passada. Els joves com Marc Navarro, Melendo i Marc Roca, s’han estancat en la seva progressió. Potser per culpa de la manca de confiança que reben des de la banqueta.


Ahir QSF, va haver de sentir els primers crits de desaprovació provinents de la grada i trobo que, encara, han trigat massa.


L’il·lusionant projecte de l’era Chen, està vivint la seva primera gran crisi. El millor de tot és que encara hi ha temps per a cercar solucions.


Col·lectiu BiB Roger de Llúria

13 de desembre del 2017

8. nov., 2017

El proppassat dia 25 aquest col·lectiu va signar junt amb l’APMAE, la FCPE, la Grada Canito, la Curva, la Penya Juvenil i el mateix club, el manifest Per un RCDE STADIUM NOMÉS BLANC-I-BLAU.

La signatura d’aquest manifest demanava que tant sols es portessin banderes amb els colors blanc-i-blaus.

Tot i que nosaltres pensem que la diversitat es un patrimoni, i que les banderes donen color i mai sobren, i que aixo mai es pot considerar un problema. Que el veritable problema es els intolerants que volen imposar la seva al soci del costat.

Per això, creiem necessari fer uns aclariments.

Per què vàrem signar aquest document juntament amb algun col·lectiu molt allunyat de nostre pensament politic???

Doncs vàrem signar-lo, perquè en aquest moments pensem que el millor per al club era reduir tensions i que durant els 90' no hi haguessin distraccions en el suport als nostres jugadors.

Perquè nosaltres sí que ens veiem capaços, i ho hem demostrat, de complir els termes de l’esmentat document.

I perquè si passat un temps prudencial veiem que algun dels altres signants no l’acompleix, de la mateixa manera que en nom del bé general, hem sabut renunciar als nostres símbols i ensenyes, ens considerarem deslliurats de qualsevol compromís i després de fer-ho públic de manera raonada, ens hi despenjarem.

Col·lectiu BiB Roger de Llúria
28 d’octubre del 2017

6. nov., 2017

 

 

Avui (2 de novembre del 2017), a la tarda, la jutgessa de l’Audiència Espanyola  (successora del franquista Tribunal de Orden Público), ha decretat presó incondicional contra els nou membres del legítim govern català que hi ha declarat aquest matí.

 

Els/les components del Col·lectiu BiB Roger de Llúria, condemnem aquesta decisió judicial i demanem la immediata llibertat dels membres del govern català; alhora que manifestem la nostra fidelitat a aquest govern de la República de Catalunya, convidem tota la ciutadania de Catalunya a seguir totes les mobilitzacions que es programin, des d’avui, per part de les organitzacions civils i polítiques. (ANC, Òmnium i partits polítics), fins a aconseguir la sortida de la presó dels polítics catalans empresonats.

 

Alhora, demanem al nostre club (l’Espanyol), que condemni l’empresonament de ona part del govern legítim català i en demani la seva excarceració.

 

Col·lectiu BiB Roger de Llúria

2 de novembre del 2017

23. oct., 2017

COMUNICAT URGENT DEL COL·LECTIU BLANC-I-BLAU ROGER DE LLÚRIA

Davant de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola, anunciada avui pel govern espanyol, que acaba amb l’autogovern de Catalunya i amenaça amb empresonar el seu màxim dirigent, aquest col·lectiu, exigeix al RCD Espanyol de Barcelona, que es posicioni a favor de les institucions catalanes. En diverses anteriors ocasions, a preguntes dels periodistes, els responsables del nostre club, han dit que sempre estaran al costat del poble de Catalunya.

Doncs ha arribat l’hora que ho demostrin amb fets!!!

Col·lectiu Blanc-i-Blau Roger de Llúria

21 d’octubre del 2017

29. sep., 2017

 

CARTA OBERTA AL SR. CHEN YANG-SHEN

Benvolgut president, crec que represento a molts aficionats del nostre club. Com vostè deu saber , la història de l’Espanyol ha estat i és molt complexa; potser fins i tot, difícil d’entendre.

Tenim 117 anys d’història i som fruit del rebuig d’un club, fundat per un ciutadà suís, que no acceptava gent catalana en les seves files.

Som un club veritablement català, però la història ens ha castigat durament pel nostre nom i, també, d’altres tòpics, que han creat una desafecció amb la societat catalana. La lluita duta a terme per molts de nosaltres, a fi de transformar la imatge del club, i aconseguir un cert respecte, ha estat titànica. Vostè ha comprat un club; però els seus socis i aficionats, amb això, vull dir que les voluntats no es compren.

Catalunya, viu una situació política i social molt complexa. Davant de la qual, molts de nosaltres trobem a faltar el posicionament del nostre club. S’estan posant en qüestió les llibertats democràtiques del nostre país.

En l’actualitat, tenim sols 27.000 socis. No es fa la pregunta de perquè no creiem més??? Jo li’n facilitaré una resposta. Per falta d’un model social del club que vostè ha comprat. Elements no democràtics i violents campen per les graderies del nostre estadi, creant el rebuig de molta gent que ens identifica com un club que dóna l’esquena a la societat que l’acull, i així seguirà si vostè no aplica un altre model social i el fa més proper a la majoria del poble català i més llunyà a una minoria que segueix escrivint el nom del club amb “ñ” i que donen cobertura a partit polítics que aprofiten el nostre apoliticisme com a eina per a anar en contra de la majoria social a casa nostra.

Volem ser reducte d’una minoria violent i antidemocràtica???

President, tenim por!!! Tenim por fins i tot a casa nostra!!! N’és vostè conscient??? Li sembla normal???

Per a acabar sàpiga que som molts que si el club no mostra la seva posició a favor de la democràcia i la llibertat d’expressió, la temporada vinent causarem baixa com a socis.

És possible que no em respongui o que no li arribi aquesta carta. Quan es pregunti perquè no creixem i perquè no passem d’una mitjana d’assistència de 18.000 espectadors, ja en té una resposta.

M’agradaria saber que el meu club defensa la democràcia i la llibertat del meu país. Catalunya!!!

Ernest Vilches i Rull
President
Col.lectiu Blanc-i-Blau ROGER de LLÚRIA
Web: http://www.collectiublanciblaucat.es/
649908082