COMUNICATS

16. mar., 2018

MÉS VIOLÈNCIA AL FUTBOL

Encara tenim fresques a les nostres retines les lamentables imatges dels enfrontaments entre grups “ultras” de l’Athletic Club i l’Spartak de Moscou, en què va perdre la vida un membre de la ertzainza. I tot just ahir, dos membres de la policia basca van resultar ferits arran dels aldarulls provocats pels “ultras” del mateix equip basc i els de l’Olimpique de Marsella.

Aquest col•lectiu, es pregunta. Fins quan les autoritats competents permetran que el món del futbol sigui un refugi adient per a aquests elements violents???

Fins quan es permetrà que els camps de futbols i les seves immediacions siguin terrenys vedats a la gent pacífica???

Per què no s’evita, d’una vegada per totes, que aquests individus indesitjables viatgin acompanyant el seu equip als terrenys dels equips rivals???

Quan els estadis de futbol tornaran a ser un lloc segur per a anar-hi en família???

El nostre col•lectiu va penjar en el darrer partit al nostre estadi una pancarta en què es podia llegir:

NO A LA VIOLÈNCIA– RESPECTEU EL CLUB

Pancarta que intentarem tornar a penjar, sempre que puguem, com a denúncia d’aquests fets violents que sembla ningú té l’interès necessari per a erradicar-los.

Col•lectiu BiB Roger de Llúria
16 de març del 2018

 

19. feb., 2018

CONDEMNA I DENÚNCIA

Condemnem i denunciem les agressions patides ahir per un espectador (que exhibia una bandera estelada), i el seu pare. Un senyor de 84 anys!!! L’agressor segons han manifestat els testimonis dels lamentables fets, era un altre espectador que portava, en aquest cas, una bandera espanyola. Ens solidaritzem amb ambdós agredits i els fem arribar el nostre afecte.

Un cop més hem de parlar d’una agressió patida per qui porta una bandera estelada a mans d’un altre que en porta una d’espanyola. Mai, mai, no ha succeït ni dintre del nostre estadi, ni en les seves immediacions un insult, amenaça o agressió d’un portador d’una bandera espanyola a mans d’un altre amb bandera estelada o qualsevol altre símbol català.

D’un temps ençà, coincidint amb l’inici del procés sobiranista al nostre país, els violents tornen a bellugar-se i actuar violentament en les instal•lacions del nostre club, a la cacera de banderes estelades. L’unionisme més ranci i violent, intenta fer de l’Espanyol el representant esportiu de la seva ideologia. Sense importar-li gens si això redueix, socialment el club a la mínima expressió i representació.

Un cop més, el nostre col•lectiu, insta els responsables del club a posicionar-se i manifestar quin tipus de club vol ser.

S vol ser un club català com qualsevol altre, obert, plural i tolerant. Un club transversal en què totes les ideologies siguin respectades sempre que es manifestin amb educació i sense cap mena de violència. O si pel contrari, ja li va bé ser la representació esportiva a Catalunya de l’espanyolisme polític més ranci, caspós, violent i declaradament anticatalà. Amb tot el que de marginalitat social i esportiva això representaria.

Col•lectiu BiB Roger de Llúria
19 de febrer del 2018

15. feb., 2018

PER QUÈ EL SUPORT A TEBAS???

El nostre club ha donat suport a l'actualització del sou que cobra el president de la LFP, el franquista confès Javier Tebas, que passarà a cobra la indecent quantitat de 1,2 milions d'euros anuals.

Per què l'Espanyol, un dels club més maltractats en l'afer dels horaris ha donat suport un cop més, a Javier Tebas???

Com a col•lectiu ens sentim molt molestos pels següents motius.

Perquè Javier Tebas, mai no ha negat la seva ideologia franquista. Va ingressar a Fuerza Nueva, l'any 1979, amb l'aval del seu mentor, el líder de la ultradreta Blas Piñar.

Perquè segons ell, a Catalunya hi ha hagut una rebel•lió per la qual cosa, els polítics catalans tancats en presons espanyoles, s'ho tenen ben merescut.

Perquè abans de les eleccions del 21-D, va participar, a Barcelona, en una manifestació unionista amb una bandera espanyola posada a l'esquena. I després, encara, té els nassos de demanar que no es polititzi el futbol.

Perquè va aplaudir amb les orelles l'aplicació de l'article 155 que té intervinguda la Generalitat de Catalunya

Perquè darrerament el nostre club no té cap recança a donar suport a tot allò que va en contra de Catalunya i del sentir majoritari dels ciutadans de Catalunya???

Ens agradaria que el club expliqui a tota la massa social, els motius pels quals ha donat suport, un cop més, a Javier Tebas. Perquè suposem que alguna justificació hi deu haver, no???

Col•lectiu Blanc-i-Blau Roger de Llúria

15 de febrer del 2018".

30. ene., 2018

ARRIBA EL DERBI DE LLIGA

Ha passat l’eliminatòria de l’actual Copa del Rei, en forma de doble derbi, contra el Barça. No hem pogut passar-la, però hem caigut amb dignitat, encara que hagi estat a canvi de renunciar al joc d’atac, en el partit de tornada jugat al Camp Nou, els nostres jugadors, van aconseguir que l’afició local demanés a crits l’hora, mentre els jugadors del Barça, amb por, retenien la pilota a prop dels córners, renunciant a jugar-la tot esperant que l’àrbitre dictaminés el final del partit. Potser no cal recordar que un sol jugador de l’equip culer, val monetàriament parlant, el que val tota la plantilla periquita.

L’eliminatòria, damunt dels terrenys de joc, s’ha jugat amb molta intensitat, però sortosament sense violència. Violència verbal que malauradament, sí que ha existit en part del públic d’ambdós estadis. Principalment aquesta violència verbal, s’ha esdevingut en les anomenades grades d’animació. Ens preguntem si realment són necessàries aquestes grades que solen esdevenir refugi dels personatges més radicals i violents que s’aixopluguen en el món del futbol.

Ara arriba el derbi corresponent a la segona volta de la lliga (4 de febrer), i aprofitant aquesta avinentesa, demanem als socis i aficionats del nostre equip que no caiguin en cap mena de provocació vingui aquesta d’on vingui. I aquí recordem les desafortunades declaracions dels jugadors del Barça, Piqué i Busquets, al termini del partit de tornada.

Us demanem que diumenge vinent animeu l’Espanyol sense defallir, però sense caure en l’insult. En tot esport, és sana la rivalitat però no ho és, de cap manera, cap tipus de violència.

També us volem animar a evitar que el proper diumenge, el nostre estadi torni a semblar l’escenari d’un enfrontament entre Catalunya i Espanya. Aspecte que sí va tenir en el recent partit d’anada de l’eliminatòria de copa.

Us encoratgem a omplir les grades del nostre estadi amb els colors blanc-i-blau, d’acord amb el pacte “Per un RCDE Stadium només blanc-i-blau”, signat pel club i els anomenats agents socials, entre els que s’hi compta aquest col•lectiu i si en consciència ho creieu avinent, també de banderes i símbols catalans.

No hem de permetre que el nostre club caigui a mans de cap ideologia política, tampoc de l’unionisme ni dels il•lusos somiadors d’un imaginari i impossible país anomenat Tabàrnia.

COL•LECTIU BLANC-I-BLAU ROGER DE LLÚRIA
27 de febrer del 2018