COMUNICATS

16. ene., 2019

A L’ATENCIÓ PERSONAL DEL VICEPRESIDENT
SR. CARLOS GARCÍA PONT

Benvolgut Vicepresident, creiem que deu estar al corrent del nostre malestar pels intolerables fets succeïts, dimecres passat, al camp del Villarreal. Li volem transmetre, en la seva qualitat de màxim representrant del club a Catalunya, el nostre total rebuig al comunicat que va fer, ahir, el club a través de la seva página web.

Posar al mateix nivell, com es desprèn de l’esmentat comunicat, salutacions i càntics feixistes, amb d’altres tipus d’expressions, que ens agradin o no, són democràtiques, és una perversitat i una mala utilització dels fals apoliticisme que el club vol defensar.

No condemnar el feixisme, no és ser apolític, és ser covard. Creiem i així ho hem manifestat abastament, que l’actual tesitura del club és la d’amagar el cap sota l’ala i de no encarar una problemática que ve de lluny. I que ens està convertint en més petits i en un reducte de falsos apolítics que no respecten a ningú i utilitzen el nostre club com plataforma d’interessos indubtablement antidemocràtics i anticatalans.

El nostre col·lectiu va signar junt amb la resta d’agents socials la campanya “Només en Blanc-i-Blau”, a fi de rebaixar la tensió a la grada. I vam complir els termes del pacte fil per randa. La gent marxa, Sr. García Pont, el soci no renova o no ve a l’estadi perquè està farta i no perquè siguin favorables, o no, a determinades opcions polítiques; estem convençuts que l’afició de l’Espanyol, és transversal absolutament i que no és apolítica, però que una minoría violenta es faci seu el club, és un altre tema.

O treballem, tots plegats, per fer-los fora o mai serem un referent social. El vídeo de no gaire més d’un minut, ha fet molt més mal del que vostès creuen.

Li demanem valentía a fi d’anomenar les coses pel seu nom.

Per un Espanyol de tots i amb una imatge nítidament catalana.

Col·lectiu BiB Roger de Llúria
11 de gener del 2019

11. dic., 2018

ESPANYOL ON ET PORTEN ENTRE TOTS???

Durant el mes d’octubre de l’any passat, el club i els anomenats agents socials, van signar un pacte sota el títol “Per un RCDEStadium només blanc-i-blau”, on aquests es comprometien a despolititzar les grades de l’estadi i exhibir només símbols amb els colors blanc-i-blau.
Aquest pacte va saltar pels aires quan en el primer partit, hom va poder veure, que malgrat la crida feta per diferents vies, se seguien exhibint banderes espanyoles. Moltes de les quals amb l’escut del club estampat al mig.

No creiem que el club no pugui evitar la comercialització fraudulenta d’un símbol patrimonial. O potser no vol??? No volem ni pensar que sigui això.

Tenim la impressió que el procés independentista ha fet aflorar els sentiments més descaradament unionistes entre una part de l’afició periquita. Sentiment que, potser, no cal recordar sempre hi ha estat present d’alguna manera.

D’acord que la pujada en el preu, en alguns casos desaforat, dels abonaments, els irracionals horaris marcats per la LFP, que presideix Javier Tebas, un antic membre de la formació franquista Fuerza Nueva, ha comportat la majoria de baixes d’abonats o la conversió dels seus carnets a la modalitat FAN; però també cal esmentar els molts carnets que no s’han renovat o que s’han passat a FAN, per part de socis que han dit prou a l’ambient declaradament unionista, si no anticatalà que arran del procés independentista, es respira en les grades del nostre estadi. Per què cap mitjà de comunicació en paper o telemàtic en fa menció???

Tot això ens ha portat a veure com el derbi; un derbi que no va arribar ni a partit de futbol, a causa de la immensa inferioritat del nostre equip i la seva manca d’actitud, de dissabte passat, sols congregava 24.037 espectadors que alhora significava la millor entrada de la temporada. Que trist!!!

L’Espanyol, per culpa dels autoanomenats apolítics i que nosaltres adjectivem de falsos apolítics, és el club més polititzat del panorama esportiu espanyol i les grades del seu estadi es troben cada dia més buides. Ningú amb sentiment d’identitat catalana, vol formar part d’un club que ha decidit donar l’esquena al sentir majoritari del país.

Algú intentarà fer entendre al Sr. Chen Yang-Shen la realitat social del club??? Algú intentarà fer-li veure que assumir i exhibir la seva catalanitat no és fer política???
Algú li recordarà el lema del 75è aniversari. “””L’Espanyol un club català de futbol”””
Lema amb què es van celebrar els actes del 75è aniversari del club que llavors presidia el Sr. Manuel Meler, gens sospitós d’independentista???

Seguiran l’actual consell d’administració i el director general corporatiu, sense fer res per a evitar que el club esdevingui un reducte de “españolismo político, anticatalán i tabarnícola”???

Caldrà recordar-los que els problemes no s’arreglen sols???

Per què el club com a SAD, no aplica la reserva del dret d’admissió expulsant immediatament tot aquell que faci mal ús de la seva condició de soci???

Col•lectiu BiB Roger de Llúria
Barcelona, 10
11 de desembre del 2018

3. dic., 2018

ARRIBA EL DERBI (8-12-18)

El pròxim dissabte, dia 8, ens visita el Barça. Com ja és tradicional, una part important i gens negligible de la nostra afició farà els impossibles per a convertir aquest partit en un enfrontament futbolístic entre Catalunya i Espanya, on al nostre club li tocarà, segons ells, el paper de defensor de les essències espanyoles, alhora que voldran convertir les grades del nostre estadi en un mosaic de banderes espanyoles i de Tabarnia.


Un cop passat el partit, a les xarxes socials hi haurà molts comentaris en què es lamentarà el trist paper de l’Espanyol. Un cop més manipulat per l’espanyolisme polític més ranci, caspós i fins i tot violent.

Però no s’hi val queixar-se quan el mal ja està fet. Cal actuar al mateix temps que ells. Per això us encoratgem que en aquest partit contra l’equip culer, les grades del nostre estadi esdevinguin un mar de banderes blanc-i-blaves, banderes catalanes i si així us plau, també estelades.

No permetem que aquest partit signifiqui una nova exhibició unionista. No permetem que el nom del nostre estimat club, es vegi, un cop més, manipulat per l’unionisme i l’anticatalanisme.

Fem realitat l’eslògan que durant els actes de celebració del 75è aniversari del club, va promocionar un president nostre gens sospitós de ser independentista (Manuel Meler), i que deia l’Espanyol un Club Català de Futbol.

No ens queixem. Actuem!!!

Col•lectiu BiB Roger de Llúria
2 de desembre del 2018

20. jun., 2018

SOBRE UNS DISCUTITS AUGMENTS

Ahir dia 18 de juny, el nostre club va presentar la nova campanya de renovació d’abonaments. Tot i que se n’havia anunciat un cert augments dels preus, pocs de nosaltres ens imaginàvem que la pujada seria d’uns 50 euros per terme mitjà. I sense oblidar que hi ha augments que arriben a quasi 100 euros, que les quotes dels carnets infantils són els que representen una major pujada percentual ni que les quotes per als pensionistes pateixen una pujada mitjana de més de 60 euros.

En què pensen els dirigents del club quan plantegen aquest no gens menyspreable augment en els preus dels abonaments quan venim d’una temporada que desitgem oblidar com abans millor, en què s’han trencat moltes il•lusions, en què hi ha hagut una important deserció a les grades, en què s’ha traspassat el jugador referent (Gerard Moreno), en què, encara s’anuncia la marxa de jugadors importants, dels que poden enganxar l’afició, i en què hi ha força mal ambient entre el segment més català de socis i aficionats a causa de la deriva política proTabàrnia i “españolista” que s’ha escampat pel nostre estadi, que ha portat a molts dels primers a no renovar el seu abonament o a passar-se a la modalitat FAN a fi de conservar el número d’antiguitat com a soci???

Tan urgent és posar en pràctica aquesta política de preus que no es podia esperar a la temporada vinent, tot esperant que els resultats i el joc de l’equip i que en el millor dels casos amb prou feina reportarà un milió d’euros més al club. Quantitat que es veurà sensiblement reduïda pel cost que significaran les anunciades no renovacions???

I què ha passat perquè un dels grups, fins ara, més crítics amb els responsables del club, a qui han insultat públicament (n’hi ha proves gràfiques), s’hagi posat aquesta vegada a defensar la controvertida decisió del club???

Volem acabar aquest comunicat de protesta, donant tot el nostre suport al que amb data d’avui ha donat a conèixer la FCPE, fent referència, també, a la injustificable pujada de preu en els abonaments que ens ocupa.

Col•lectiu BiB Roger de Llúria
19 de juny del 2018

15. may., 2018

PROPOSTES PER A UN CLUB MILLOR.


1 – Aprofundir en la professionalització de totes les àrees del club

2 – Potenciació del futbol base i futbol femení

3- Política de fitxar jugadors amb bona progressió i evitar casos, per exemple, com els recents, d’en Gerard Moreno i Pau López.

4 – Establir una política de preus favorable a les penyes en general i als socis individuals en particular. Amb la finalitat de facilitar el retorn de tots els qui han marxat. Pel que fa a les penyes, caldria que el club tingués en consideració, aquelles que vénen de més lluny.

5 – Aprofundir en la política de preus per a pensionistes, aturats i infants.

6 – Aprofundir en els premis a qui assisteix assiduament a l’estadi.

7 – Establir relacions amb els col·legis de la zona a fi de crear afició envers el nostre club.

8 – Potenciar a través de les penyes el sentiment espanyolista a comarques.

9 – Unificació de la Grada d’Animació excloent, d’una vegada per totes, els violents de les grades del nostre estadi.

10 – Ser fidels al país i a la ciutat que ens van veure nèixer i a la seves llengua i cultura.
La llengua catalana, ha de tenir un ús preeminent (no exclussiu), en el nostre club.

11 – Tenir més presencia en la societat catalana i en les seves institucions.

12 – Aconseguir que els agents socials arribin a un nou acord en què els colors blanc-i-blaus siguin els únics que es puguin exhibir tant en el nostre estadi com en els desplaçaments.

13 – Codi de conducta per al soci i aficionat que castigui durament la violencia.

14 – Definir quin tipus de club volem.

15 - Fixar clarament els nostres objectius esportius. Tenint en compte que sense èxits no creixerem.

16 - Tenir un primer equip basat en el nostre planter i el fitxatge de jugadors que marquin diferències.

17 - Salvaguardar els ídols dels nostres socis i aficionats més joves que són el futur de la nostra afició.

18 – Creació d’una comissió que treballi en els aspectos socials del club.

19 – Nomenament d’una persona carismática que sigui l’ambaixador del nostre club a l’exterior.

20 – Oblidar-nos de temps passats i de persones que van provocar molts dels nostres mals actuals. Ens cal gent i saba nova.

Col·lectiu BiB Roger de Llúria
maig del 2018